Rasvanpolttajat – onko niistä oikeasti hyötyä ja ovatko rasvanpolttajat turvallisia?

Toimivatko rasvanpolttajat oikeasti

Rasvanpolttajat – ne pienet pillerit, joilla meidän kaikkein sixpackit saadaan esille? No ei ehkä niinkään. Useat tutkimukset ovat todenneet, että rasvanpolttajat kyllä toimivat, mutta ne eivät ole mitään taikapillereitä, jotka korvaavat terveellisen ruokavalion ja kuntoilun.

Pyrimme tässä artikkelissa käymään läpi mitä rasvanpolttajat ovat ja miten niitä voidaan käyttää rasvanpolton tukemiseen ja nopeuttamiseen. Lisäksi selvitämme ovatko rasvanpolttajat turvallisia käyttää.

Mitä ovat rasvanpolttajat

Rasvanpolttajat ovat nimensä mukaisesti lisäravinteita, joiden tarkoituksena on auttaa käyttäjiään polttamaan rasvaa enemmän ja nopeammin. Tavallisesti tämä tapahtuu joko kiihdyttämällä aineenvaihduntaa, parantamalla energiatasoja ja jaksamista tai vähentämällä ruokahalua. Näin poltat enemmän kaloreita ja syöt niitä vähemmän. Ajan myötä rasvan pitäisi palaa. Lisäksi osa rasvanpolttajista sisältää ainesosia, joiden tarkoituksena on kertoa kroppaa polttamaan rasvaa ja vähentää energian käyttämistä muista lähteistä (esimerkiksi hiilihydraateista).

Yleisimmät ainesosat

Katsotaan seuraavaksi mitä aineita ja ainesosia rasvanpolttajat sisältävät.

CLA eli konjugoitu linolihappo. Se on monityydyttymätön rasva, jota ihmiset saavat ruokavaliostaan lihasta – muun muassa ruoholla syötetystä lehmästä. CLA on yksi eniten tutkituista lisäravinteista maailmassa ja monet tutkimukset ovat todistaneet sen lisäävän rasvan palamista. Vaikutus ei ole valtaisa, mutta se on oikeaan suuntaan.

Vihreä tee, jonka on todettu lisäävän rasvan palamista etenkin yhdistetty kuntoiluun. Lisäksi vihreällä teellä on paljon muitakin terveysvaikutuksia: esimerkiksi sen sisältämät antioksidantit taistelevat tutkitusti jopa syöpää vastaan.

Mustapippuri voi vähentää tutkimusten mukaan uusien rasvasolujen syntymistä ja näin auttaa pysymään laihempana.

L-kartiniiti-L-tartraatti on osassa tutkimuksista lisännyt fyysistä suorituskykyä ja voimaa. LCLT imeytyy paremmin kuin karnitiinin perusmuoto ja siksi sitä suositaan urheiluravinteissa. Voit lukea lisää täältä: karnitiinin hyödyt.

Vihreä kahvipapu ja siitä valmistetut uutteet ovat todella yleisiä rasvanpolttajissa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että vihreällä kahvipavulla on paljon samanlaisia positiivisia vaikutuksia kuin vihreällä teellä.

Kofeiini on stimulantti ja lisää adrenaliinin ja noradrenaliinin määrää kehossa. Nämä vastaavasti lisäävät rasvahappojen hajoamista ja siirtymistä verenkiertoon. Lisäksi kofeiini tutkitusti myös vähentää ruokahalua lievästi.

Ovatko rasvanpolttajat turvallisia?

Jos olet terve suomalainen ja sinulla ei ole mitään erityisherkkyyksiä stimulanteille, suurin osa rasvanpolttajista on turvallisia. Tärkeää on kuitenkin muistaa tilata rasvanpolttajat tutuista ja turvallisista verkkokaupoista – ei mistään kummallisista hämäristä ulkomaisista pajoista.

Lisäksi tuotteita tulee aina käyttää paketin ohjeiden mukaisesti. Älä ota rasvanpolttajia liikää äläkä jatka käyttöä pidempään kuin ohjeissa suositellaan. Rasvanpolttajia ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen jatkuvaan käyttöön vaan pääasiassa lyhyemmiksi kuureiksi tukemaan rasvan palamista laihdutuksen aikana.

Jos juot paljon kahvia tai muita kofeiinipitoisia juomia, kannattaa rasvanpolttajista tarkastaa, että et saa yhteensä yli 400-500 milligrammaa kofeiinia päivässä.

Toimivatko rasvanpolttajat?

Kyllä, jos sinäkin olet valmis tekemään töitä. Kuten jo alussa totesimme, yksikään pilleri ei tee ihmeitä. Kun rasvanpolttajat yhdistetään terveelliseen ruokavalioon ja riittävään kuntoiluun, voivat ne kiihdyttää rasvan palamista ja laihtumista.

Tuotesuosituksia

Ripped Hardcore on yksi omista suosikeistamme. Tuote sisältää kofeiinia, zingiberiä, officinalea, kromia, katekineeja ja chilipippuria. Yhdessä nämä ainesosat piristävät oloasi, parantavat ruoansulatusta ja lisäävät kehon lämmöntuotantoa sekä vähentävät nälän tunnetta. Tuote on yksi Suomen suosituimmista rasvanpolttajista.

Tuotetta valmistaa Chained Nutrition.