Krapulan hoito – 7+1 vinkkiä & ruokaa, jotka helpottavat krapulaa

Parhaat vinkit krapulan hoitoon

Nyt, ihan ensiksikin on pakko todeta, että emme missään nimessä suosittele alkoholin juomista. Olemme kirjoittaneet aiheesta aikaisemminkin, sillä monelle suomalaiselle miehelle alkoholin käyttö on perustavanlaatuinen ongelma. Emme siis kannusta ketään juomaan.

Joskus sitä kuitenkin saattaa tulla eteen aamu, jolloin huomaa edellisen illan menneen liian pitkälle. Silloin kaikki konstit ja vinkit krapulan hoitoon ovat tarpeen, jotta seuraavasta päivästä saadaan edes jotain iloa irti.

Moni uskoo, että kahvi, särkylääke ja vesi ovat kaiken A ja O. Toiset vannovat rasvaisen burgerin nimeen. Joillekin kylmä pasta on ainut mikä menee krapula-aamuna alas.

Vältä happoja

Kovan juomisen jälkeen kroppasi on muutenkin kovilla. Krapulan hoito onnistuu parhaiten ruokalajeilla, jotka eivät kuormita kroppaasi enää lisää vaan antavat sille sen tarvitsemaa energiaa ja ravintoaineita helposti imeytyvässä muodossa.

Siksi perinteiset krapularuoat kuten pizzat, hampurilaiset, lihapiirakat ja rasvainen pekoni ovat huono ajatus! Ne ovat kaikki erittäin raskaita ruokia haimalle ja maksalle. Alkoholin polttaminen on jo rasittanut näitä elimiä, joten haluat nyt antaa niille jotakin kevyempää.

Unohda siis rasvainen krapularuoka.

Nämä ruoat auttavat krapulan hoidossa

Seuraavaksi esittelemme 7 ruokaa, jotka väitetysti helpottavat krapulaa.

1. Banaanit

Banaanit ovat helliä ruoansulatukselle ja sisältävät runsaasti kaliumia. Kova juominen aiheuttaa kalium-varastojen tyhjenemisen ja banaanit auttavat tasapainottamaan tilannetta!

2. Taatelit

Jos et jostain syystä tykkää banaaneista, taatelit ovat täydellinen korvike: ne sisältävät myös runsaasti kaliumia, ovat helliä vatsalle ja niiden sisältämä sokeri antaa mukavan energiabuustin krapulaiseen kohmeloon. Lisäksi ne maistuvat hyvältä!

3. Täysjyväleipä hunajalla

Yhdistelmä on, jälleen kerran, suhteellisen hellä vatsalle, maistuu riittävän neutraalille ja nostaa verensokeria tehokkaasti. Kaikki tämä yhdessä auttaa helpottamaan kaamean kohmelon päänsärkyä.

4. Kananmunat

Kananmunat sisältävät kysteiiniä, joka auttaa hajottamaan asetaldehydiä. Asetaldehydiä syntyy kropassasi alkoholin polttamisen yhteydessä ja sen uskotaan olevan yksi osasyy muun muassa krapula-aamun pahoinvointiin ja päänsärkyyn.

5. Kaurapuuro

Kaurapuuro sisältää runsaasti B-vitamiinia, magnesiumia ja kalsiumia. Se on vatsalle erittäin hellä ja tukee ruoansulatusta. Usein krapulaan liittyy myös vatsaoireita ja kaurapuuro auttaa niiden hoidossa.

6. Vesi

Kyllä, siitäkin pitää muistuttaa. Alkoholi on diureetti. Se siis poistaa kropastasi vettä. Siksi on tärkeää juoda riittävästi vettä. Paras tapa on pitää pulloa tai lasia koko ajan vieressä ja hörppiä sitä pitkin päivää.

7. Inkivääritee

Inkiväärillä on todettu olevan pahoinvointia vähentäviä sekä verensokeria tasoittavia vaikutuksia. Lisäksi inkiväärin on todettu auttavan vatsakipuihin ja auttavan vatsan hyvinvointia.

+1 Särkylääkkeet

Särkylääkkeet eivät tietysti ole ruokaa, mutta ne auttavat kyllä päänsärkyyn. Esimerkiksi aspiriini ja ibuprofeiini ovat molemmat turvallisia valintoja, mutta vältä aina liian suuria annoksia.

Yhteenveto

Kuten varmasti huomasit, lista on varsin yksinkertainen ja ei sisällä esimerkiksi kahvia (sillä kofeiini on diureettinen) tai rasvaisia ruokia (koska ne ovat ruoansulatukselle, haimalle ja maksalle raskaita).

Panosta siis veden juomiseen ja helposti imeytyviin vatsaystävällisiin ruokiin. Tarvittaessa nappaa Burana tai kaksi ja lepää kunnolla. Nämä vinkit krapulan hoitoon auttavat varmasti!

Lähde: Menshealth.com