Kuinka usein miehet koskevat kiveksiään? Pallien räpläys on yleistä!

Kuinka usein miehet koskevat kiveksiään

Huonot alushousut? Kutiavat kivekset? Hikiset pallit tarttuvat reisiin? Niimpä. Nämä ovat kaikille miehille tuttuja juttuja. Jos olet joskus pohtinut kuinka usein miehet koskevat kiveksiään, olet tullut oikeaan paikkaan. Meillä on sinulle vastaus.

2000 miehestä käsittänyt tutkimus selvitti, että miehet räpläävät pallejaan keskimäärin 7 kertaa päivässä.

Syyt kivesten kosketteluun vaihtelivat aina housujen huonosta asennosta hermostuneisuuden hoitoon. Kyllä. Pallien räpläys voi joskus auttaa hermostuneisuuteen.

Onko 7 kertaa päivässä sitten paljon vai vähän? Mielestämme luku ei ole mitenkään hämmentävä tai hämmästyttävä.

Tosin samaisessa tutkimuksessa selvisi, että noin 1 % vastaajista koskee kiviään yli 50 kertaa päivässä. Ja yli 25 % prosenttia miehistä tunkee kädet housuihinsa yli 10 kertaa päivässä. Jotta päästään 7 kerran keskiarvoon, pitää joukosta löytyä niitäkin yksilöitä, jotka eivät räplää ollenkaan tai vain kerran pari päivässä.

Miksi tunnustelu on tärkeää?

Miksi tutkimus tehtiin? Tutkimuksen avulla haluttiin painottaa, että vain todella pieni osa miehistä käy lääkärillä tarkastuttamassa kiveksiään, vaikka itse koskevatkin niihin jatkuvasti. Tutkimuksen mukaan miehistä 62 % ei ollut käynyt tarkastuksessa viimeisen 10 vuoden aikana ja 11 % vastanneista ei ollut ikinä tarkastuttanut pallejaan. Miksi tarkastuksessa pitäisi käydä? Koska huomaamalla kyhmyt ajoissa, on kivessyövästä selviäminen erittäin todennäköistä. Mitä pidemmälle mahdollinen tauti ehtii edetä, sen huonompi ennuste.

Kivesten koskettelu ei ole siis missään nimessä huono asia. On kuitenkin suositeltavaa tehdä sekä tarkastukset että nautintoon ja mukavuuteen perustuvat koskettelut kotosalla – ei julkisilla paikoilla.