Parhaat äänikirjat rentoutumiseen

Parhaat äänikirjat rentoutumiseen

Äänikirjat ovat mahtavia: voit kuunnella niitä missä tahansa! Ne sopivat aina kotisohvalta automatkoihin ja lentokoneesta rentouttaviin mökki-iltoihin. Saat äänikirjat kännykkään todella helposti ja ne kulkevat mukanasi missä ikinä menetkään.

Sopivatko äänikirjat rentoutumiseen?

Mielestämme kyllä. Kuunneltavien kirjojen avulla voit sekä rentoutua juuri siinä hetkessä – että opetella rentoutumaan muulloinkin. Moni kuuntelee kuulokkeista suosittuja romaaneja ja tarinoita aina Tolkienin sormusten herroista Anna-Leena Härkösen Häräntappoaseeseen tai Linnan Tuntemattomaan sotilaaseen asti. Joillekin rentoutuminen on siis tarinan kuuntelua – vähän kuin elokuvaa katsoisi tai kirjaa lukisi – mutta vain äänellä.

Joillekin taasen on tärkeämpää oppia uutta äänikirjoista. Sekin onnistuu. Moni digikirja auttaa sinua oppimaan lisää elämänhallinnasta tai opastaa sinut mindfulnessin mielenkiintoiseen maailmaan.

Kirjasuosituksia

Kokeile esimerkiksi yhtä alla mainituista kirjoista! Nämä sopivat hyvin niin rentoutumiseen, keskittymiseen kuin itsensä kehittämiseen.

Michelle Obama: Minun tarinani

Todella koukuttava äänikirja Michelle Obamasta, josta on tullut yksi aikakautemme ikonisimmista ja kiehtovimmista naisista. Tarina tempaa mukaansa ja saa sinut keskittymään kuunteluun täysin.

Kuuntele tästä >>

Sanna Mämmi: Vapaudu huolista

Mindfulness-äänikirja, joka opastaa ja kertoo lisää mindfulness-maailmasta. Kirja on oikeastaan opaskirja, mutta samalla Sanna Mämmin oma tarina siitä miten mindfulness oikeasti toimii. Äänikirjassa on mukana myös harjoituksia.

Kirja vaatii siis omaa keskittymistä ja aktiivista mukanaoloa, mutta panostamalla minfulnessharjoitteluun, voit saavuttaa paremman mielenrauna, hillitset stressiä ja parannat keskittymiskykyäsi.

Kuuntele tästä >>

Hidasta elämää: 15 min kehorentoutus

Storytellin valikoimista löydät meditaatioäänikrijan, jonka avulla keskityt 15 minuuttia kerrallaan rentoutumiseen. Samaan sarjaan kuuluu runsaasti erilaisia 5-15 minuutin kirjoja, joita voit käyttää niin monta kertaa kuin haluat.

Kuuntele tästä >>

Maaret Kallio: Lujasti lempeä

Kirja täynnä havaintoja ajasta, jossa elämme. Maaret Kallion äänikirja ei pakota sinua mihinkään suuntaan – vaan antaa sinulle luvan myös vain olla. Saat ajateltavaa ja ohjeita elämään, joka ei ole pelkkää suorittamista – vaan armollista ihmisyyttä.

Kuuntele tästä >>

Olemme erilaisia – valitse itsellesi sopivin kirja

Toki on täysin omasta mielentilasta ja mieltymyksistä kiinni mikä on paras äänikirja rentoutumiseen. Jollekin toimii todella mukaansatempaava jännäri, toiselle mindfulness-kirja, jossa on harjoituksia. Yksi haluaa kuunnella lastenkirjoja. Joku muu parisuhdedraamaa.

Meidän mielestämme äänikirjat kuitenkin ovat täydellinen valinta rentoutumiseen. Siksi suosittelemmekin kaikkia kokeilemaan kuuntelua edes ilmaisen kokeilujakson ajan (ilmaista kokeilua tarjoavat esimerkiksi Bookbeat, Storytel, Nextory ja muutama muu – lisäksi esimerkiksi Yleltä ja Elisalta saa joitakin äänikirjoja ilmaiseksi).

Milloin kuunnella äänikirjoja?

  • Sohvalla: Istu sohvalle, ota käteesi kuppi kuumaa juomaa kuten teetä tai kaakaota ja laita silmäsi kiinni. Kuuntele kirjaa ja anna kehosi levätä. Ajan ottaminen ja täydellinen pysähtyminen on paras tapa rentoutumiseen.
  • Autossa: Muunna stressavat työmatkat nautinnollisiksi kirjahetkiksi. Keskity tietysti ajamiseen täysin, mutta ilman turhaa stressiä. Äänikirjojen avulla käännät nämäkin hetken hyödyksi.
  • Sängyssä: Yksi parhaista tavoista kuunnella äänikirjoja on sängyssä ennen nukahtamista. Äänikirja auttaa sinua rentoutumaan ja hiljentymään lepoon – ja unohdat sosiaalisen median ja digimaailman muut humputukset.
  • Matkoilla: Lentokoneessa, rannalla tai vaikka hotellin uima-altaalla. Äänikirjat ovat täydellinen lisä jo valmiiksi loistavaan lomakokemukseen.