Parhaat Netflix-sarjat ja elokuvat 2021 – yksi mielipide

Parhaat Netflix sarjat ja elokuvat 2021

Ei, emme väitä, että tämä lista on mitään ylempien voimien sanelemaa totuutta. Tämä on meidän oma listamme. Me olemme sitä mieltä, että nämä ovat Netflixin parhaat elokuvat ja sarjat vuodelle 2021. Oletko sinä samaa vai eri mieltä?

Ozark

Jason Bateman tekee loistavan roolisuorituksen Marty Byrde -nimisenä henkilönä, joka joutuu parin ikävän yhteensattuman jälkeen muuttamaan perheensä kanssa Chicagosta Ozark-vuorille Missouriin. Ai miksikö? No, sanotaanko vaikka niin, että Martyn aikaisempi yritys oli hiukan sotkeutunut huumeparonien rahanpesuun ja Marty yrittää pyristellä tilanteesta pakoon.

Sarjan tunnelma ja teemat ovat monelta osin lähellä Breaking Badiä ja se ei ole ollenkaan huono juttu. Aivan yhtä intensiivisiä hetkiä ei Ozarkissa koeta, mutta se on silti ehdottomasti katsomisen arvoinen Netflix-sarja (Ja jos et ole Breaking Bad -sarjaa vielä katsonut, on se toki myös pakko ottaa katsottavien listalle).

Ozarkille on odotettavissa jatkoa myös pikapuoliin, sillä kolmas kausin on tiettävästi jo työn alla.

New Girl

Jos New Girl ei ole sinulle entuudestaan tuttu, kannattaa siihen ehdottomasti tutustua. Hyvän mielen komediasarjassa pääosaa esittävä Zooey Deschanel loistaa hupsuna Jessinä, joka muuttaa samaan asuntoon kolmen epätavallisen miehen kanssa.

Sarja kasvaa hienosti seasonista toiseen ja onpa mukaan ujutettu pieniä roolisuorituksia muun muassa Megan Foxilta.

New Girl on sarja, joka antaa aivojesi levätä ja kroppasi rentoutua. Se ei vaadi suurta ajatustyötä, vaan pyörii kevyesti ruudussa, kun sinä makoilet sohvalla.

Silti se parhaimmillaan naurattaa ja ilostuttaa päivääsi pirtsakkuudellaan.

The Witcher

Heitä lantti noiturille.

Tämä iso fantasiasarja pohjautuu Witcher-kirjoihin (joista on myös tehty erittäin suosittu Witcher-peli). Henry Cavill näyttelee tässä sarjassa monsterien jahtaajaa Geralt of Riviaa. Fantasiasarjana Witcher ei ole mitenkään kovin syväluotaava ja sen maailma ei avaudu katsojalle aivan samalla tavalla kuin vaikkapa Sormusten herrojen valtakunnat avautuvat. Witcherin parasta antia ovatkin Geraltin ja monsterien taistelut, jotka ovat usein synkkiä ja verisiä.

Tiger King

Jos et vielä katsonut tätä dokumenttisarjaa, nyt on sen aika. Uskomaton tositarina, joka vie katsojan villieläinpuiston omituiseen maailmaan. Omituisinta koko sarjassa ei tosin ole itse villieläinpuisto, vaan sen omistaja Joe Exotic, joka artikkelin kirjoitushetkellä istuu yhdysvaltalaisessa vankilassa.

Tämä dokumentti ei käsittele pelkästään isojen kissojen maailmoja vaan paljon synkempiä ja syvempiä aiheita.

The Crown

Ei kyllä oma suosikkimme, mutta kaikki muut tuntuvat tätä hehkuttavan (ehkä en ole itse riittävän elegantti tälle sarjalle).

The Crown esittelee katsojalleen brittihovin hyvät, pahat ja rumat hetket. Se on kuvitteellinen kertomus kuningatar Elizabeth 2:n elämästä. Jokainen kausi käsittelee hieman eri aikakautta kuningattaren pitkällä ja kunnioitettavalla elämänpolulla.

The Queen’s Gambit – Musta kuningatar

Intensiivinen 7-osainen minisarja, joka pohjautuu samannimiseen novelliin. Tarina seuraa shakkilupaus Beth Harmonin kulkua orpokodista Kentuckysta kohti Moskovaa ja maailman suurimpia shakkiturnauksia. Sarjan näyttelijäsuoritukset ovat tyrmäävän hyviä ja juoni yllättävän koukuttava vaikka shakista ei ymmärtäisikään mitään.

Ehdottomasti yksi loppuvuoden 2020 kovimmista uutuuksista.

Last Chance U

Dokumenttisarja, joka on yksi tähän mennessä suosituimmista Netflixissä. Sarjassa seurataan nuoria junior collegen opiskelijoita, joille amerikkalainen jalkapallo on koko elämä ja NFL:ssä pelaaminen ainut oikea tavoite. Kuten nimikin jo antaa viitteitä, moni sarjan ”tähdistä” on vuosien varrella joutunut elämässään pahoihin paikkoihin ja tämä koulu ja futis ovat viimeinen mahdollisuus nousta yhteisössä ylöspäin. Dokumenttisarjan eri kausilla seurataan eri kouluja.

The Last Dance

10-osainen dokumenttisarja the Last Dance kuvaa värikkäästi NBA-legenda Michael Jordanin uraa ja elämää aina pikkupojasta kohti kautta aikojen parasta koripallon pelaajaa. Sarjassa on runsaasti hyviä ja mielenkiintoisia haastatteluja, paljon pelitilanteita ja sellaista koripallostatistiikkaa, jota et tiennyt edes tarvitsemasi.

Koukuttava kerronta ja mielenkiintoinen aihe pitävät katsojan kiinnostuneena. Tätä sarjaa on helppoa ahmia useampi putkeen!

The Midnight Gospel

Oletko valmis päästämään ajatuksesi ulos päästäsi ja avaamaan mielesi? Midnight Gospel on aikuisten piirretty, jossa päähenkilö Clancy, pinkki omituinen ihmisolento, hyppää sukuelimen muotoiseen multidimensionaaliseen simulaattoriin joka jakson alussa ja lähtee aina uuteen maailmaan seikkailulle.

Jokaisessa jaksossa on eri teema ja eri vieras aina lääkkeistä ja kannabiksen laillistamisesta eutanasiaan ja valaistumiseen.

Avoin mieli on tämän sarjan katsojalle tärkeää. Saat paljon mietittävää ja paljon ajateltavaa, mutta se on kaikki todellakin vaivan arvoista.

Mindhunter

Oletko joskus katsonut elokuvan Seven? Tykkäät sitten Mindhunter-sarjasta varmasti. Saman ohjaajan tuotoksia nimittäin.

Mindhunterissa seurataan muutaman FBI-agentin tarinaa, kun he tutkivat syvällisesti sarjamurhaajien maailmaa ja tapoja. Agentit haastattelevat useita tunnettuja nimekkäitä sarjamurhaajia (sarjassa toki näyttelijät esittävät näitä murhaajia) ja oppivat matkalla asian jos toisenkin murhaajien mielenmaisemasta. Pelkkää tutkimusta sarja ei toki ole, vaan opittuja asioita ja teorioita päästään testaamaan myös aktiivisten murhaajien metsästykseen.

BoJack Horseman

Toinen aikuisten animaatiosarja, joka avaa mielesi. BoJack oli iso stara 1990-luvulla, mutta hänen elämänsä on näistä huipuista päässyt hieman rapistumaan. Alkoholisoitunut hevoshenkilö ui synkissä vesissä ja käsittelee sekä menneitä että uusia draumoja usein alkoholin ja huumeiden kautta.

BoJack Horseman on hauskalla tavalla pimeä sarja, joka kuitenkin samalla tarjoaa enemmän syvyyttä kuin ensisilmäyksellä arvaisi. Sarjan hahmojen ääninä kuullaan muun muassa Will Arnett, Amy Sedaris ja Breaking Badistä tuttu Aaron Paul.

Kokonaisuutena BoJack on koukuttava sarja, joka ei sovi kepeisiin hetkiin, vaan istuu paremmin itsetutkiskeluun – vaikka toki sarja naurattaakin komedian lailla.

Marriage Story

Useita Oscar-ehdokkuuksia ja yhden Oscar-voitonkin saavuttanut Marriage Story on upea tarina rakkaudesta, ihmiselämistä ja parisuhteesta. Scarlett Johansson ja Adam Driver tekevät uskomattoman hienot roolisuoritukset pariskuntana, jonka eroprosessi on koskettava niin henkisesti kuin fyysisesti. Oscar-voitto elokuvasta tuli Laura Dernille parhaasta naissivuosasta.

Toki tarinassa on paljon myös iloa ja nautintoa – joten elokuva ei ole pelkkää synkistelyä.

The Two Popes – Kaksi Paavia

The Two Popes eli Kaksi Paavia oli sekin ehdolla 3 Oscar-palkinnolle (tosin ei voittanut niistä yhtään).

Upea elokuva kertoo kahden paavin tarinan Vatikaanin muurien takana. Eri taustoista tulevat paavit löytävät yhteisen sävelen ja Jonathan Pryce ja Anthony Hopkins loistavat rooleissaan.

The Irishman

Eeppinen gangsteridraama, joka pitää koko pitkän kestonsa ajan katsojaa otteessaan. Elokuva seuraa Frank Sheeranin elämää, jossa hän kipuaa Bufalinon rikosperheen arvoasteikolla ylöspäin.

Call Me By Your Name

2017 ensi-iltansa saanut Call Me By Your name on romanttinen draamaelokuva, joka kertoo 25-vuotiaan Oliverin ja 17-vuotiaan Elion tarinan, joka tapahtuu romanttisessa Pohjois-Italiassa. Sympaattinen ja tunteellinen elokuva etenee rauhalliseen tahtiin ja tarjoaa erinomaisen tarinan ja klassista musiikkia korkeakulttuurin ystäville.