Masturboinnin terveysvaikutukset: 9 syytä vetää käteen

Masturboinnin terveysvaikutukset

Okei, okei. Varmasti syitä on paljon enemmän kuin 9. Ihan vaan alkaen siitä, että tekee mieli. Tai vaikka ajan kulutus. Tai paineiden purkaminen. Paneuksesta nyt puhutamattakaan.

Menshealth.com kuinkin kirjoitti mielenkiintoisen artikkelin masturboinnin terveysvaikutuksista. He listasivat 10 hyötyä, joita runkkauksesta on – ja me päätimme kääntää artikkelin teille suomenkielisille lukijoille paremmin ymmärrettävään muotoon!

Artikkelissa lainataan tohtori Gloria Bramea, joka kertoo, että masturbointi on täysin turvallista ja harmitonta – luonnollinen osa tervettä seksielämää. Väittävätpä jotkut, että runkkauksen pitäisi olla luonnollinen osa henkilökohtaista huolenpitoa, vähän samaan tapaan kuin hampaiden pesukin.

1. Saattaa laskea eturauhassyövän riskiä

2004 tehty tutkimus osoitti, että miehillä, jotka ejakuloivat 21 kertaa kuukaudessa tai useammin on noin 33 prosenttia matalampi riski saada eturauhassyöpä kuin niillä, jotka ejakuloivat vain 4-7 kertaa kuukaudessa. Vuonna 2016 tehty tutkimus otti yhteyttä vuoden 2004 koehenkilöihin ja totesi, että 8-12 kertaa kuukaudessa ejakuloineilla oli noin 10 % matalampi riski kuin vähemmän runkainneilla.

2. Tekee sinusta kovemman

Ei, ei miehenä. Tai siis. Tekee kullistasi kovemman.

Seksi ja masturbointi tasaisin väliajoin harjoittaa lantionpohjanlihaksia ja näin vähentää erektio-ongelmia. Masturbointi ajaa penikseen happea. Happea tarvitaan lihasten ylläpitoon. Masturbointi 3-5 kertaa viikossa näyttäysi tuovan riittävät erektion terveysvaikutukset.

3. Auttaa sinua kestämään pidempään

Joskus sitä vain yksinkertaisesti tulee sängyssä turhan nopeaan. Masturbointi noin tuntia ennen deittiä on oiva keino antaa sinulle hieman enemmän pelivaraa petipuuhissa ja auttaa sinua jaksamaan pidempään. Jaksamista voi myös harjoitella. Ota kellolla aikaa kuinka nopeasti tavallisesti tulet. Jos keskiarvosi on noin 2 minuuttia, tähtää ensi kerralla tahallaan 3 minuutin runkkaukseen. Kun kolme minuuttia tuntuu helpolta, nosta se neljään… Ja siitä sitten minuutti kerrallaan ylöspäin!

4. Parantaa vastustuskykyä

Ejakulointi nostaa kortisolitasoja. Vaikka kortisoli on isoina määrinä ja jatkuvasti huonosta, pieninä määrinä se auttaa reguloimaan immuunipuolustustasi. Masturbointi vapauttaa useita muitakin hormoneja ja luo vastustuskyvylle hyvän ympäristön vahvistua. Lisäksi eräs tutkimus osoitti, että miehillä on veressään tavallista enemmän valkosoluja 45 minuuttia masturboinnin ja soolo-orgasmin jälkeen.

5. Parantaa mielialaa

Yksi masturboinnin terveysvaikutuksista on selvä parannus mielialaan. Masturbointi vapauttaa dopamiinia ja oksitosiinia, jotka lisäävät hyvänolontunnetta. Orgasmi onkin paras lääkkeetön tapa nauttia dopamiinista.

6. Auttaa nukahtamaan

Oksitosiinin ja dopamiinin lisäksi masturbointi vapauttaa prolaktiini ja serotoniinia. Nämä kaikki yhdessä saavat sinut tuntemaan olosi rennoksi. Jos siis uni ei meinaa muuten tulla, hiero vähän vällykäärmettäsi.

7. Saattaa pidentää elinikää

Kyllä. Walesiläisen 20 vuotta kestäneen tutkimuksen mukaan 2 tai useampia orgasmeja viikossa saaneet miehet kuolivat jopa puolet hitaammin kuin miehet, jotka saivat orgasmeja harvemmin.

8. Saattaa parantaa ihoasi

Orgasmi lisää veren virtausta ihon verisuonissa. Heti orgasmin jälkeen iho saattaa hehkua helakan punaisena, mutta verenkierron mukana tuleva oksitosiini vähentää tulehduksia ja tekee finneistä ja näppylöistä vähemmän huomattavia.

9. Auttaa sinua tuntemaan oman kroppasi paremmin

Luulet varmaan tuntevasi kroppasi jo tarkkaan. Mutta uusien asioiden kokeileminen masturboidessa auttaa sinua oppimaan vielä lisää mistä tykkäät ja mistä et.

Yhteenveto

Masturboinnin terveysvaikutukset ovat laajat. Negatiivisia vaikutuksia ei oikeastaan ole – vaan runkkaus on normaali osa tervettä seksielämää. Ota siis hyöty irti ja hiero lampunhenkeä vaikka heti tämän artikkelin lukemisen jälkeen!