Millaisesta vartalosta miehet pitävät? Lue millainen naisen vartalotyyppi viehättää miehiä!

Millaisesta vartalosta miehet pitävät

Yllätys yllätys (ei oikeasti), miesten mielestä ihanteellinen naisen vartalo ei tarkoita isoja rintoja, vaikka aika usein sekä Hollywood että porno glamorisoivat isorintaisia laihoja naisia.

2019 julkaistun tutkimuksen mukaan miesten mielestä ihanteellinen naisen vartalotyyppi on niin sanottu tiimalasi (”hourglass figure”). Tarkoilla senttimäärillä ei niinkään ole merkitystä, vaan tärkeämpää on niin sanottu matala WHR eli waist-to-hip ratio (vyötärön suhde lantioon). Matala luku siis tarkoittaa, että vyötärö on pienempi kuin lantio.

Tätä tiimalasin muotoista naisen vartaloa pidetään fyysisen ja seksuaalisen kypsyyden merkkinä naisissa, jotka eivät ole vielä olleet raskaana ja synnyttäneet.

Evoluution kannalta tämä käy järkeen. Miehet pitävät vartalosta, joka on seksuaalisesti kypsä ja valmis lisääntymään, mutta ei ole sitä vielä kilpailevien urosten kanssa tehnyt. Niin sanottu luonnonvalinta ohjaa miehiä kohti tätä naisen vartalotyppiä.

Aikaisempien tutkimusten mukaan matalan vyötärö-lantio-suhteen naisilla on myös parempi lisääntymispotentiaali ja etenkin nuorten tiimalasivartaloisten naisten DHA-tasot (omega-3-rasvahappo) olivat korkeammat kuin korkean suhteen naisilla. Korkeat DHA-tasot ovat tärkeitä raskaudelle ja imettämiselle.

Miehet pitävät vartaloista, jotka:

  1. Ovat suhteellisen nuoria
  2. Eivät ole olleet aikaisemmin raskaana
  3. Omaavat korkeat Omega-3 DHA-tasot

Kaikki tämä näkyy tavallisesti matalana vyötärö-lantio-suhteena. Tiimalasi on siis ihanteellinen naisen vartalotyyppi miehiin sisäisesti rakennettujen halujen mukaan. Tietysti yksilöllisiä eroja on runsaasti. Toiset tykkäävät isommasta, toiset pienemmästä. Yksi pyöreämmästä, toinen kireämmästä.