20+1 seksivinkkiä miehille – näistä on oikeasti hyötyä

Parhaat seksivinkit miehelle

Haluatko parantaa seksielämääsi? Tervemies.com keräsi yhteen 20 seksivinkkiä miehille. Näiden avulla sekä sinä että kumppanisi pääsette nauttimaan paremmasta seksistä.

Ollaan nyt ihan rehellisiä: ihan joka kerta seksi ei mene niin kuin sen päässään kuvittelee. Ja ihan jokainen meistä ei ole vielä ekspertti kumppanin tyydyttämisessä. Seksin ei kuitenkaan tarvitse olla vaikeaa. Näillä yksinkertaisilla vinkeillä jokainen voi muuttua paremmaksi rakastajaksi hetkessä.

1. Puhukaa seksistä

Etenkin pitkässä parisuhteessa on helppoa ajautua tilanteeseen, jossa seksistä tulee arkisen harmaata ja se on joka kerta samanlaista. Katkaise tämä noidankehä ja puhu seksistä kumppanisi kanssa. Kysy häneltä ”mitä haluat minulta sängyssä” ja kerro hänelle ”mitä minä haluaisin ja mistä minä pidän”. Puhuminen auttaa aina.

2. Syö terveellisesti

No, periaatteessa tämä ei nyt ole suoranainen seksivinkki, mutta terveellinen ruokavalio auttaa koko kroppaasi – mukaanlukien ylläpitää libidoasi. Kun verisuonesi ovat puhtaat ja joustavat, peruskuntosi hyvissä kantimissa ja stressi minimissä, haluat seksiä useammin ja jaksan harrastaa sitä pidempään ja enemmän. Samalla erektiosi on vahvempi.

3. Pitäkää asunto siistinä

Kyllä, perinteiset kotityöt ovat hyvä seksivinkki. Kun pidätte kotipesän yhdessä puhtaana, koette suurempaan yhteenkuuluvuutta, elätte onnellisempaa elämää ja pidätte toisenne tyytyväisinä. Yllättävää kyllä, paras ”esileikki” tapahtuukin makuuhuoneen ulkopuolella. Lisäksi sontaisessa ympäristössä lisääntyvät lähinnä porsaat.

4. Liiku ja kuntoile

Päivittäinen tai lähes päivittäinen kuntoilu tekee seksistä nautinnollisempaa, kun et ensimmäisen 2 minuutin jälkeen hauko happea kuin kuolonkourissa. Lisäksi, kuten jo yllä olemme todenneet, hyvä peruskunto takaa vahvemmat erektiot. Jo 15 minuutin päivittäinen liikunta parantaa omakuvaa, itsetuntoa ja seksuaalista halukkuutta.

5. Älä treenaa liikaa

Liiallinen kuntoilu kuitenkin vaikuttaa nimenomaan vastakkaisella tavalla. Ylitreenaaminen aiheuttaa väsymystä ja fyysistä stressiä, vaikuttaa unen laatuusi ja mielialaasi negatiivisesti. Treenaa siis fiksusti.

6. Kuntoilkaa yhdessä

Vielä kolmas treeniin liittyvä seksivinkki! Yhdessä kuntoilu lisää molempien endorfiinintuotantoa ja lisää jälleen yhteenkuuluvuuden ja läheisyyden tunteita. Ihan vaan visuaalisessa mielessä myös venyttely yhdessä on aina hyvä idea.

7. Pidättäydy välillä seksistä

Jos harrastatte tylsää arkiseksiä joka ikinen päivä, voi joskus olla hyvä idea myös pitää pientä paussia seksistä. Esimerkiksi 2-3 päivän ”kielletyt” päivät saavat molemmat haluamaan seksiä enemmän. Kielletty hedelmä kiinnostaa aina.

(Tosin jos rehellisiä ollaan, suurin osa joka päivä seksiä harrastavista on jo suhteellisen tyytyväisiä seksielämäänsä.)

8. Suunnitelkaa seksiä

Etenkin, jos seksiä on harvoin, kannattaa seksiä suunnitella. Laittakaa kalenteriin tarkka päivä ja aika, jolloin seksiä harrastetaan ja sopikaa miten ilta (tai muu aika) etenee. Näin varmistatte, että seksikerrat eivät harvene liikaa kiireisenkään perhe-elämän tai uran takia.

9. Hyödyntäkää teknologiaa

Oletko jumissa ylitöissä? Voit aloittaa esileikin helposti lähettämällä pikkutuhmia viestejä pitkin päivää – tai jopa vihjailevia kuvia, jos tykkäätte sellaisesta. Aivot ja ajatukset ovat suorin tie orgasmiin.

10. Kehu naista

Naisen itsetunnon kohottaminen on tärkeä seksivinkki miehelle. Älä kuitenkaan latele tyhjiä latteuksia ja kliseitä, vaan löydä naisesta jokin tarkka ominaisuus, josta pidät. Kyse voi olla esimerkiksi hänen huulensa yläkaaren muodosta – tavasta, jolla hänen suosikkikesämekkonsa korostaa hänen rintojaan – tai miten seksikkäältä hänen säärensä näyttävät tietyissä korkokengissä.

11. Keskity rentoutumiseen

Miehet usein innostuvat, mutta naisille rentoutuminen on usein tie parempaan seksiin. Voit esimerkiksi tarjota hänelle rentouttavan öljyisen hieronnan, pestä hänen hiuksensa tai muuten auttaa häntä rentoutumaan. Rentoutunut nainen on paljon vastaanottavaisempi.

12. Esileikki kunniaan

On ihan sama kuinka nopeasti mies saa lipun pystyyn ja haluaa päästä haaroväliin. Naiselle kiihottuminen on usein pidempi prosessi ja esileikki on tärkeä osa nautinnollista seksiä. On ihan sama oletteko ensimmäistä kertaa yhdessä vai olleet naimisissa 20 vuotta, hiljaa hyvä tulee.

13. Ajattele kuin nainen

Mieti mitkä kumppanisi alueet saavat vähemmän huomiota. Koskettele hänen kaulaansa, sisäreisiään ja kiusoittele häntä monella eri tavalla. Saa hänet haluamaan sitä – älä tyrkkää sitä suoraan hänen eteensä. Aivan kuten yllä todettu, hiljaa hyvä tulee. Kiusoittelu on hyvä esileikki.

14. Anna hänelle kontrolli

Miehet usein ovat aktiivisempi osapuoli sängyssä (ei tietysti aina, mutta tutkimusten mukaan keskiarvona näin on). Vaihtelun vuoksi anna kumppanillesi käskyvalta. Anna hänen päättää mitä teette, miten ja missä. Anna hänen valita asennot – tai yksinkertaisesti anna hänen kiivetä päällesi ja katso miten hän ratsastaa sinulla auringonlaskuun.

15. Kokeilkaa liukuvoidetta

Liukuvoiteen käyttö ei ole mitenkään noloa tai väärää. Päinvastoin. Täysin terveet seksuaaliset pariskunnatkin hyötyvät liukuvoiteesta. Lisäliukkaudesta on harvoin haittaa. Lisäksi hyvä seksivinkki miehille: ymmärtäkää, että nainen voi olla kiihoittunut, vaikka hän ei olisikaan kostea. Kosteuden määrään vaikuttavat kiihottumisen lisäksi myös mm. stressi, väsymys ja myös kuun aika.

16. Kokeilkaa jotain uutta

Jos seksistä on tullut rutiini, on aika rikkoa tuo rutiini. Kokeilkaa esimerkiksi roolileikkejä, seksikkäitä alusvaatteita, uusia asentoja, seksileluja tai vaikkapa silmien sitomista. Kaikki uusi tuo aina lisää jännitystä seksiin ja lisäjännitys on aina kiihottavaa.

17. Kokeilkaa uutta paikkaa

Uuden kokeilemiseen liittyy tietysti myös paikan vaihtaminen. Jos harrastatte seksiä aina samassa sängyssä, siirtykää seuraavalla kerralla vaikkapa suihkuun, sohvalle, nojatuolille tai vaikkapa hotelliin asti harrastamaan sekiä. Uusi ympäristö rikkoo vanhat rutiinit ja tuo uutta ryhtiä seksiin.

18. Älkää harrastako seksiä, lempikää

YKsi kokeilun arvoinen asia on ”lempiminen”. Siis panemisen, nussimisen tai seksin harrastamisen sijasta lempikää. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Hitaampaa seksiä, jossa kovan jyskyttämisen sijasta liikkeet ovat hitaampia ja pidempiä, läheisyys on tärkeämpää ja pelkän penetraation lisäksi seksiin liittyy paljon halimista, suutelua ja hyväilyä.

19. Koskekaa myös ilman seksiä

Yksi parhaista tavoista parantaa omaa seksielämää on koskea kumppania lisää ei-seksuaalisella tavalla. Halailkaa sohvalla, antakaa suukkoja toisen lähtiessä tai tullessa asuntoon, silitä kumppanisi selkää hänen tehdessään ruokaa (muista auttaa kotitöissä) tai hiero hänen jalkojaan illalla ilman seksuaalisia taka-ajatuksia.

20. Pidä penis kunnossa

Älä ikinä tunge sitä väkisin mihinkään ja kerro kumppanillesi suoraan, jos jokin asia tuntuu ikävältä. Esimerkiksi naisen ollessa päällä, saattaa väärin osunut penetraatio johtaa jopa murtumiin ja mustelmiin. Seuraa siis päivittäin miten peniksesi voi.

+1 Masturboi

Kyllä, on täysin normaalia hyväillä itseään, vaikka onkin parisuhteessa. Lue artikkelimme masturboinnin terveysvaikutukset, niin ymmärrät miksi jokaisen miehen pitäisi tasaisin väliajoin päästellä paineita itsenäisesti.

Tässä olivat mielestämme parhaat seksivinkit miehille. Toivottavasti pistät ne testiin!