Maksimilaskuri – laske maksimisarjapainot / sarjapainolaskuri

Oletko tehnyt pidemmän sarjan loppuun asti ja nyt mietit paljonko maksimisi on kyykyssä, penkissä tai maastavedossa? Tämä laskuri laskee sarjapainojesi perusteella 1RM eli yhden toiston maksimisi.

Laskuri perustuu Jim Wendlerin laskukaavaan ja on näin saatavilla vain englanniksi. Maksimilaskurin käyttö on silti helppoa, täytä vain nämä kaksi kenttää.

  • Weight lifted = Paljonko tangossa oli painoa (kg)
  • Reps = Tehtyjen toistojen määrä

Tämän jälkeen paina ”Submit” -nappulaa ja laskuri laskee maksimin sinulle.

Voit käyttää sarjapainolaskurissa kiloja tai paunoja. Kaava maksimilaskurin taustalla pysyy joka tapauksessa samana, joten ei ole väliä kumppaa mittaa käytät.

Kuten todettua, sarjapainolaskuri perustuu Jim Wendlerin kehittämään kaavaan, joka hänen mukaansa soveltuu sekä penkin, maastavedon että kyykyn 1RM-maksimin laskemiseen. Muista kuitenkin, että maksimivoiman tuotto ja sarjakestävyys vaihtelevat henkilöstä toiseen. Esimerkiksi vanhan viisauden mukaan 4RM on noin 90 % kokonaismaksimista (myös Wendlerin laskuri tukee tätä suhteellisen tarkkaan). Allekirjoittaneella on aina ollut vaikeuksia saada 4 toistoa tuolla 90-prosentilla.

Maksimisarjapainojen käyttö 1RM:n laskemiseen on siis suuntaa-antavaa emmekä tietysti voi luvata sinulle 100-prosenttisen tarkkoja tuloksia.